2010-05-12

4G interneto lenktynės prasideda

4G interneto lenktynės prasideda
Kažkas staiga pasikeitė atėjus pavasariui GSM operatorių ("Omnitel", "Bite") galvose - anksčiau arba buvo teigiama, kad 4G internetui Lietuvoje dar ne laikas arba visai apie tai tylima, o šiandien, staiga, varžybos, kas per vieną dieną anksčiau prisižadės teikti supergreičius mobiliu internetu. Bet tiek jau to, svarbu, kad 4G traukinys jau juda per Lietuvą: 2009 pavasary Telecentras pradėjo teikti WiMAX mobilųjį 4G internetą MEZON, šiandien "Omnitel" savo aktų salėje išbandė 4G LTE internetą ir pasiekė 52 Mb/s greitį, o "Bitė" kitąmet pažadėjo taip pat išbandyti 4G, bet prieš tai nutarė patobulinti savo 3G, pažadėdama vartotojams atostogoms iki 21 Mb/s spartą.

Informacinis šurmulys aplink 4G prasidėjo, tačiau šiek tiek pikta, kad pažadai naudojami kažkokiems konkurenciniams žaidimams, o ne realiems veiksmams diegiant naujos 4G kartos internetą. "Omnitel" prezidentas teigia atidžiai stebintis rinką ir laukia Lietuvoje 4G technologijų poreikio, atseit, jau išbandėm, bet dar lauksim, neduosim. "Bitės" generalinio direktoriaus pavaduotojas teigia, kad neišspręstas 4G licencijų klausimas ir nėra vartotojų įrenginių, palaikančių 4G, atseit bus gerai ir 3G. Žodžiu eilinis PR :(. Dabar belieka sulaukti dar Telecentro pasigyrimo apie kokius nors WiMAX 2 išbandymus. Tiesa, 4G MEZON internetą bent jau galima nusipirkti dabar.

Kaip ten bebūtų, mobiliojo 4G interneto lenktynės Lietuvoje prasidėjo, o tai gerai - greičiai didės, o kainos mažės. Tiesa, "Omnitel" ir "Bitė" šiandienos pasigyrimais, mano manymu, iššovė sau į koją - pagalvokim, kam dabar pirkti 3G "Omni Connect" ir "Vodafone Mobile Connect", jei netrukus bus 4G? :)

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą