2011-09-19

MEZON 4G ir „Tele2“ 3G interneto bandymas vienu SEOWON INTECH SWU-6200 modemu

MEZON beveik nereklamuoja savo „dual mode“ (4G + 3G) USB modemo, bet Vilniaus „Panorama“ prekybos centre pasiteiravęs apie WiMAX tinklo galimybes Kairėnuose, kur MEZON dar nėra, gavau pasiūlymą išbandyti USB modemą „MEZON plius“. Pasiūlymu pasinaudojau į modemą įdėjęs „Tele2“ išankstinio mokėjimo interneto SIM kortelę.

Internetą išbandžiau savo nenauju HP ProBook automobilyje prisijungęs prie 8tracks.com interneto radijo. Dvarčionyse „MEZON plius“ modemas dar veikė MEZON tinkle, bet artėjant prie Kairėnų persijungė į „Tele2“ EDGE ryšį. Smalsumo dėlei dar pasivažinėjau kituose Vilniaus pakraščiuose. Viskas veikė gana padoriai.

Deja, nemažai laiko būnu Kairėnuose, kur su šiuo modemu galėčiau naudotis tik EDGE (o gal ir kurio kito mobiliojo operatoriaus 3G) internetu, tačiau man toks variantas nelabai tinka - per brangu, nes tektų dažnai pildyt sąskaitą. Jei būtų atvirkščiai - daugiau laiko būčiau 4G interneto MEZON padengimo zonoje, o prireikus galėčiau pasinaudoti kad ir EDGE ar GPRS internetu, tai šis 4G + EDGE interneto variantas būtų pats tas. Tačiau, neabejoju, kad daug kam „MEZON plius“ modemas su mobiliojo operatoriaus išankstinio mokėjimo interneto SIM kortele - net gi labai priimtinas pasirinkimas.

Deklaruojama „MEZON plius“ modemo SEOWON INTECH SWU-6200 (4G + 3G ryšio) palaikoma duomenų atsisiuntimo sparta:

- WiMAX – iki 30 Mb/s
- HSDPA - iki 3,6 Mb/s
- EDGE - iki 384 Kb/s
- GPRS - iki 48 Kb/s

Tiesa, MEZON savo neribotuose planuose suteikia iki 10 Mb/s duomenų siuntimo spartą, todėl visos šio modemo galimybės - nėra išnaudojamos, bet, jei ateityje MEZON pasiūlys greitesnius interneto planus, tai su šiuo modemu bus tik smagiau :).

„Tele2“ internetą šiam modemui pasirinkau visiškai nesąmoningai, tiesiog dėl pigumo. Su „Bitės“ ar „Omnitel“ nebandžiau, bet, manau, kad blogiau veikti neturėtų.

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą