2010-12-07

„Tele2“ slapti 4G LTE tinklo testai Latvijoje

Latvijos ryšių reguliuotojas ESD pareikalavo mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ pasiaiškinti dėl viešų bendrovės technikos direktoriaus Ervīns Kampāns pareiškimų spaudoje apie vykdomus LTE technologijos bazinių stočių ir vartotojų įrangos testus Liepojoje ir Daugpilyje. Tokių testų vykdymas, jei jie vyko, neatitiko „Tele2“ gauto leidimo naudoti dažnius. Latvijos „Tele2“ nepripažįsta pažeidusi dažnių naudojimo leidimo sąlygas, nes testus vykdė IMT-2000 reikalavimus atitinkančiai LTE technologijai.

Negi „Tele2“ ketino 4G LTE technologiją latviams pateikti kontrabanda? :)

Lietuvoje „Omnitel“ 4G LTE ryšio bandymus atlieka jau 5 didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje. Ir - jokių skandalų. :)

Connectmezon įrašas.

2 komentarai:

  1. Anonimiškas00:01

    Nu ka ta Tele2, man atrodo, kad cia negali buti kalbos apie tuos 4G testavimus, nes paprastojo Wifi net neturi padoraus, ka mes galim kalbeti apie kita. Be to, nereiskia, kad tai kas vyksta kitu saliu Ekonomikose yra tinkama Lietuvai, todel tai dideslis gandas, kuris neturi jokiu faktu, ishskyrus pacio rasytojo nuomones

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas08:36

    Kodel pacio rasytojo nuomones? Nuoroda i saltini juk pateikta. Ten gi cituojama is paties latviu tele2 technikos direktoriaus interviu.

    AtsakytiPanaikinti