2011-05-18

Dingo "Omni Connect Pay&Go" išankstinio mokėjimo internetas be sutarties

Kam reikalingas išankstinio mokėjimo (prepaid) internetas? Atsakymai galėtų būti: atsitiktiniam pasinaudojimui, kai nėra noro įsipareigoti sutartimi, kai nėra pinigų mėnesiniams mokesčiams, kai interneto prireikia laikinai sugrįžus į Lietuvą iš emigracijos, kai turi potraukį piktai anonimiškai komentuoti portaluose ar kažkam panašaus. Kokia nauda mobiliojo interneto operatoriams iš tokio vartojimo ir menkų pajamų? Gali būti, kad nauda menka, o kaštai sunkiai atsiperka.

Neseniai pastebėjom, kad ankstesnėje apžvalgoje apie operatorių mobilųjį internetą be sutarties nustojo veikti nuoroda į „Omnitel“ išankstinio mokėjimo interneto „Omni Connect Pay&Go“ aprašymą. Kilo įtarimas, kad „Omnitel“ nutraukė šio produkto pardavimus. Oficialaus pranešimo apie tai neteko matyti, bet, jei jis komerciškai nepasiteisino ar neatlaikė konkurencijos, tai garsiai apie tai - neverta :). Atidžiau panagrinėjus „Omnitel“ svetainę, galima daryti prielaidą, kad internetą be sutarties pakeitė išankstinio mokėjimo produktas „Extra“ su galimybe ne tik skambinti, bet ir prisijungti prie interneto iš anksto papildant sąskaitą. Gal „Omnitel“ nusprendė nebeprabangauti palaikydama, ko gero, neatsiperkantį produktą, o ir iš apjungimo su „Extra“, gal būt, tikimasi sutaupyti arba pažvejoti papildomų centų iš visų trijų paslaugų: minučių, SMS ir megabaitų. Tiesa svetainės komentaruose yra vienos vadybininkės paaiškinimas: „informacija apie paslaugą "Omni Connect Pay&Go" atnaujinama ir greitu metu bus pateikta šioje svetainėje“. Ką gi, pamatysim. „Omnitel“ prasidėjo pokyčių metas. Tikėkimės ne į blogą.

Ankstesnėje išankstinio mokėjimo interneto apžvalgoje rašėme apie „Omnitel“, „Bitės“ ir „Mezon“ internetą, o „Tele2“ liko nuošaly.
Tiesą sakant, „Tele2“ išankstinio mokėjimo internetas niekuo ypatingu nepasižymi: suteikiama tik 1GB duomenų, kuriuos galima rinktis: išnaudoti per dieną, savaitę ar mėnesį, už atitinkamai didėjančią kainą. Duomenų siuntimas apvalinamas - 1MB. Tokio Lietuvoj jau senokai nebematėm :). Modemus „Tele2“ siūlo: 3,6 ir 7,2 Mb/s. Aišku, kad toks produktas skirtas tik atsitiktiniam naudojimui: panaršymui, paštui ar kitokiam trumpalaikiam interneto poreikiui.

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą