2011-05-22

Skambučiai per WiFi Turkijoj patiko mano piniginei

WiFi fring
Kaip nujausdamas, kad prireiks, prieš išvažiuojant pailsėti į Turkiją, savo senam išmaniam telefone Nokia N95 įsidiegiau internetinių VoIP skambučių klientą fring.com. Dar namie per mobilaus interneto Mezon Yzi maršrutizatorių išbandžiau, kaip veikia? Keli testiniai skambučiai per Yzi WiFi nuteikė optimistiškai. Žinoma, pokalbio metu jautėsi maždaug vienos sekundės vėlinimas, bet tai nemaišo.

Turkijoj viešbuty pirmiausia išsiaiškinau, kur veikia nemokama WiFi zona. Gaila, tik vestibiulyje (lobby), bet ne kambariuose. Besiilsint prie jūros vis sulaukdavau skambučių, tai vakarais teko kelis kartus perskambinti į Lietuvą ir chat'inti per mobiliojo fring klientą. Mano piniginė liko labai patenkinta - sutaupyta keliasdešimt Lt, nes Turkijoj minutės kaina - iki 7 Lt :). Deja, viešbučio WiFi nebuvo idealus, tai kalbant garsas kartais patrūkčiodavo.

Fring pasirinkau, nes Skype, kažkodėl, nepatinka. Be to, jis - paprastesnis ir leidžia bendrauti su kitais klientais: MSN, Google Talk, SIP, AIM. Su Skype mobiliajam telefone rezultatas, ko gero, turėtų būti panašus. Žodžiu, su VoIP skambučiais internetu tikrai verta sutaupyti užsienyje, o ir namie taip pat, jei norisi paplepėti ilgiau :).

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą