2011-07-07

„GCT Semiconductor“ dar plačiau atvėrė duris tolimesnei 4G „WiMAX 2“ ryšio plėtrai

Vienas didžiausių puslaidininkių lustų gamintojų „GCT Semiconductor“ pradėjo serijinę pirmo pasaulyje 4x4 MIMO „WiMAX 2“ lusto GDM7225 gamybą. Tai reiškia, kad visi mobilių technologijų vartotojo įrangos gamintojai nuo šiol taip pat turi galimybę pradėti serijinę USB modemų, maršrutizatorių, telefonų, kompiuterių ir kt. įrenginių gamybą 4G „WiMAX 2“ ryšio operatorių tinklams. Taigi, dabar durys tolimesnei 4G ryšio plėtrai atvertos dar plačiau ir „WiMAX“ operatoriai gali pradėti planuoti tinklų atnaujinimą ir „WiMAX 2“ vartotojų įrangos platinimą visame pasaulyje.

„WiMAX 2“ arba IEEE 802.16m standarto technologija, taikant išmaniųjų antenų 4x4 MIMO sistemą ir naudojant 20MHz pločio dažnių kanalą šių GCT lustų pagalba leis teikti vartotojams iki 150 Mbps mobiliojo interneto greitaveiką.

„WiMAX 2“ standartas yra pilnai suderinamas su dabar plačiai naudojamu „WiMAX“, todėl operatoriams nesukelia kliūčių ryšio tinklų atnaujinimui, o vartotojų turima dabartinė įranga veiks ir „WiMAX 2“ tinkluose.

GCT bendradarbiauja su Japonijos 4G „WiMAX“ operatoriumi „UQ Communications“, kuris rengiasi dabartinio „WiMAX“ tinklo atnaujinimui dar aukštesniu lygiu, kad padidintų tinklo našumą ir patenkintų smarkiai augančius mobiliojo interneto vartotojų poreikius duomenų siuntimo kiekiams ir greitaveikai.

Lietuvoje 4G „WiMAX“ ryšys naudojamas mobiliojo interneto MEZON tinkle.

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą