2011-10-04

Belaidžio interneto WiFi zonos Lietuvoje



Jei turite ne tik nešiojamą kompiuterį, bet ir išmanųjį telefoną, planšetę, iPod, gudrų fotoaparatą ar šiaip kokį žaisliuką, palaikantį belaidę WiFi interneto sąsają, tai tikriausiai ne kartą ieškojote galimybės viešose vietose nemokamai prisijungti prie interneto ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Deja, dažniausiai WiFi prisijungimo zonos net viešose vietose: kavinėse, viešbučiuose, stotyse ar oro uostuose - apsaugotos prisijungimo slaptažodžiais, t.y. už prisijungimą per WiFi reikia susimokėti. Tačiau nemokamų WiFi zonų taip pat galima rasti dažnai: kavinėse, priklausančiose didiesiems kavinių tinklams, pvz.: „Coffee Inn“, prekybos centruose, pvz.: „Akropolis“, senamiesčiuose, pvz.: Laisvės alėjoje ir net troleibusuose :). 2011 krepšinio čempionato metu Vilniaus savivaldybė parūpino 12 nemokamų WiFi zonų įvairiose senamiesčio vietose.

Lietuvoje WiFi zonų - jau gana daug. Daugiausia jų - miestuose. Platų WiFi zonų tinklą pristato „ZEBRA“. Šiuo tinklu gali jungtis TEO interneto „ZEBRA belaidis“ vartotojai ir „Omnitel“ vartotojai su specialia prisijungimo programėle, įdiegta išmaniajame telefone.

Nuo vasaros mobiliojo 4G interneto MEZON vartotojams suteikta papildoma galimybė per WiFi prieigą prisijungti prie greito plačiajuosčio interneto Lietuvos kaimuose ir mažose gyvenvietėse pasinaudojus paslauga „WiFi MEZON klientams“. Tokių zonų periferijoje yra daugiau, kaip 1000. „WiFi MEZON klientams“ žemėlapis - čia. Šį prisijungimą išbandžiau netoli Klaipėda-Kaunas plento, prie Raseinių.



Veikia greitai ir jungtis gana patogu. Deja, pavyko tik nešiojamu kompiuteriu, o išmanusis telefonas WiFi zonos nerodė, tačiau MEZON skambučių centre man paaiškino, kad kai kurie „WiFi MEZON klientams“ taškai yra naujausio, greitesnio standarto IEEE-802.11n, todėl juose gali jungtis tik naujesni, šį standartą palaikantys įrenginiai.

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą