2010-01-25

LTE vartotojams TeliaSonera komerciniame 4G tinkle žadėtos kokybės ir funkcijų teks palaukti


Pirmieji TeliaSonera 4G interneto klientai ne iš karto galėjo pasidžiaugti belaidžio plačiajuosčio interneto privalumais, nes vietoje USB modemų gavo tik sunumeruotus kuponus, su kuriais jiems teks palaukti, kol modemai atsiras pardavimo taškuose. Gerų dalykų galima ir palaukti, o dar geresnių, net gi ilgiau :). Juolab, kad pirmieji LTE skirti modemai nėra suderinami su EDGE/3G tinklu, t.y. už 4G tinklo padengimo ribų tenka juos pasikeisti į 3G. 2010 m. antrame ketvirtyje modemus bus galima pasikeisti į suderinamus su 3G.

Skandinavų verslo strategijų ir telekomunikacijų technologijų konsultavimo įmonė Northstream viena pirmųjų tapo TeliaSonera LTE 4G interneto vartotojų ir sulaukusi savo užsakyto modemo pateikė pirmuosius savo vertinimus apie paslaugų kokybę: įmonės specialistams pavyko pasiekti nuo 12 iki 25 Mb/s duomenų siuntimo spartą, o kartais iki 42 Mb/s (žadėtoji greitaveika - 50 Mb/s).

Pasak portalo intomobile.com, 4G tinklo komercinio paleidimo proga surengtoje TeliaSonera spaudos konferencijoje buvo užsiminta apie būsimą paslaugos kainą: 600 SEK (85 USD) per mėnesį su 30 GB persiųstų duomenų srauto apribojimu. Tokia kaina galios nuo 2010 liepos 1 d., o iki tol kaina - 4 SEK (0.65 USD) per mėn., be duomenų srauto apribojimų. Neribodama, TeliaSonera nori ištirti vartotojų poreikius.

TeliaSonera planuoja plėtrą į 25 Švedijos miestus 2010 metais. Tai turėtų kainuoti apie 500 milijonų SEK (70 milijonų USD).

Į klausimą apie 4G telefonus buvo atsakyta, kad: “iki 2011 metų 4G telefonų, tikriausiai, nepamatysime.”

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą