2010-06-02

Vilnius WiMAX event June 2010 - buvau!


Pasitelkęs šiek tiek apsukrumo šiandien patekau į Vilniuje „Intel“ organizuotą tarptautinę konferenciją „Vilnius WiMAX event June 2010“. Dėl lėšų stygiaus neturiu galimybių nuvykti į ryšio technologijų konferencijas užsienyje, todėl tokia puikia proga negalėjau nepasinaudoti :)

Labai įdomi informacija apie WiMAX technologijos plėtrą šiandien ir perspektyvoje. „Intel“ išrikiavo visą bateriją nešiojamų kompiuterių su integruotu WiMAX ryšio lustu, kuriuose kuo puikiausiai veikė MEZON internetas. Šypseną sukėlė kai kurie požymiai, išduodantys, kad kompiuteriai, matyt, iš JAV, kur juos jau tiekia rinkai kartu su WiMAX ryšiu JAV operatoriai. Tačiau, koks skirtumas, iš kur jie, svarbu veikia su lietuvišku WiMAX internetu. Ko gero, tokių kompiuterių turėtų neužilg atsirasti ir Lietuvos pardavėjų lentynose.

Nuskambėjo įdomių argumentų apie radijo dažnių ruožo panaudojimo efektyvumą, lyginant TDD (Time Division Duplex) ir FDD (Frequency Division Duplex) galimybes. Buvo teigiama, kad tik TDD suteikia galimybę išplėtoti (ypač ateityje) tikrą plačiajuosčio ryšio tinklą ir suteikti vartotojams neribojamą mobilųjį internetą. Tarp dalyvių matėsi Lietuvos ryšių reguliavimo tarnybos atstovų, tai įdomu, ką jie galvoja šia tema? Lietuviškas 4G internetas MEZON naudoja TDD WiMAX technologiją, todėl smagu, kad lietuviai renkasi teisingai :).

"Samsung" pateikė iliustratyvių pavyzdžių apie kanalų pločių efektyvų panaudojimą dažnių ruože ir nuo to priklausančias kuo platesnes diegiamo ryšio tinklo galimybes.
Žinoma, nepamiršo pareklamuoti savo naujų produktų, ypatingai: lagaminėlio dydžio WiMAX bazinę stotį, kurią kartu su sektorių antenomis galima pakabinti vos ne ant bet kokio apšvietimo stulpo.

Buvo pademonstruota ir smagių WiMAX operatorių reklamos klipų:



MEZON komanda labai kūrybiškai ir žaismingai pristatė įspūdingas savo plačiajuosčio mobiliojo 4G interneto galimybes ir puikią kokybę bei stabilumą: VoIP ir video skambučius, Džeimso Bondo nuotykius su šviesiaplauke mergina, kažkur mieste su automobilyje įmontuota video stebėjimo kamera realiame laike siunčiančia vaizdą į konferencijos salės ekranus :), demonstracinę dalyvių ekskursiją autobusu po Vilnių su nešiojamais kompiuteriais stabiliai ir puikiai veikiančiais naudojantis internetu važiuojant. Nepatikliausi (o gal azartiškiausi?) konferencijos svečiai staiga netgi paprašė sustabdyti autobusą, kur nors patikrinti kaip MEZON veikia mieste indoor (patalpose). Matyt tikrino, ar tikrai viskas veikia realiame tinkle. Grįžo įsitikinę - veikia puikiai.

Dalyviai labai domėjosi viskuo. Klausinėjo, stebėjosi ir reiškė susižavėjimą, kaip viskas gerai veikia. Smagu, išsivažinės po visą Europą namo su puikiais įspūdžiais apie lietuvių sugebėjimus.

Renginys tikrai labai vykęs. Ir sutaupiau pinigų - nereikėjo važiuoti kažkur į užsienį. Ačių "Intel" už renginį ir organizatoriams už ne per daug skrupulingą pakvietimų kontrolę ;)

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą