2010-06-19

WiMAX forumas sutarė dėl 802.16e standarto tinklų greitaveikos ir našumo išplėtimo

Amsterdame 2010-06-16 įvykęs WiMAX forumas paskelbė, kad lyderiaujančių 4G WiMAX įrangos gamintojų, paslaugų teikėjų ir lustų gamybos įmonių grupė (Alvarion, Beceem, Clearwire, Fujitsu, GCT Semiconductor, Hitachi, Huawei, Intel, Motorola, NEC, Samsung, Sequans, UQ ir ZTE) susitarė dėl plačiajuosčio ryšio standarto IEEE 802.16e galimybių išplėtimo. Šių metų pabaigoje bus patvirtinta tinklų bei įrangos sertifikavimo tvarka, leisianti jau veikiančiuose WiMAX tinkluose žymiai padidinti duomenų išsiuntimo ir priėmimo talpas, pagerinti vartotojų įrenginių veikimą bazinių stočių sektorių pakraščiuose arba padidinti sektorių aprėptį, taip pat iki 70% pagerinti naudojamo dažnių spektro efektyvumą, padvigubinti maksimalią duomenų perdavimo spartą bei sumažinti signalų trukdžius tarp sektorių ir jų viduje.

WiMAX 16e enhanced


Ką tai duos WiMAX interneto vartotojams? Praktiškai tai pagerins paslaugos kokybę, gerokai padidins duomenų siuntimo greitaveikas ir srauto pralaidumą. WiMAX ryšio operatoriai savo tinkluose šį standarto išplėtimą galės įdiegti vien tik atnaujindami programinę stočių įrangą. Naudojant tuos pačius dažnius ir kanalus padidės bazinių stočių talpa ir atpigs duomenų siuntimo savikaina. Be to, šis standarto išplėtimas bus suderinamas su būsimuoju IEEE 802.16m standartu (WiMAX 2), žadančiu dar keliskart didesnę greitaveiką ir našumą.

WiMAX 802.16e standarto pagrindu Lietuvoje mobiliojo 4G interneto MEZON paslaugas teikia Telecentras. Belieka tikėtis, kad WiMAX forume sutartas standarto išplėtimas bus įdiegtas ir MEZON tinkle. Šiuo metu didžiausia vartotojams teikiama mobiliojo interneto duomenų siuntimo sparta turėtų dar labiau padidėti, tikėtina, kad mokėjimo planuose būtų taikoma dar mažiau srauto siuntimo apribojimų, o tai neabejotinai nudžiugintų šio 4G interneto vartotojus.

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą