2010-10-06

OMNITEL 3,5G tinklas - didžiausias

„Omnitel“ spaudos pranešime pateikiama informacija, kad iki 2010 metų pabaigos įmonės 3,5G mobiliojo interneto tinklas padengs 250 Lietuvos miestų, miestelių ir gyvenviečių. Visame 3,5G tinkle įdiegta HSPA technologija, bazinės stoties sektoriuje leidžianti iki 7,2 Mbps duomenų siuntimo spartą. Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis „Omnitel“ 3G tinklas yra plačiausias ir jame yra įdiegta daugiau, kaip pusė visų 3G bazinių stočių Lietuvoje.

Stebint pastarojo meto „Omnitel“ pasirinktą mobiliojo interneto paslaugų platinimo taktiką, sutelkiant didesnį dėmesį į išmaniųjų telefonų pardavimus, visai logiškas žingsnis - plėsti 3,5G tinklą. Tiesa, tokia plėtros ir rinkodaros taktika turėtų kelti nemažą iššūkį pačiam „Omnitel“ tinklo pralaidumui, nes, kaip teigiama, jau dabar per 8 mėn. mobiliųjų duomenų persiųsta pusantro karto daugiau (1,26 mlrd. megabaitų) nei per tą patį laikotarpį pernai. Tokiais tempais augant poreikiams 3G interneto galimybės greitai gali būti išsemtos. Tačiau „Omnitel“ anksčiau pranešė, kad jau atlieka naujos kartos 4G interneto bandymus, o po kelių metų galėtų šį ryšį pasiūlyti ir vartotojams.

Tiesa, „Bitės“ pasirinkta sparčiojo interneto tinklo plėtros taktika diegiant naujesnę HSPA+ technologiją (teigiama: leidžiančią iki 15 Mbps duomenų siuntimo spartą) turėtų kelti dar didesnius iššūkius tinklui.

Abu operatoriai turi ir saugiklius paklausos didėjimo iššūkiams suvaldyti - mobiliojo interneto planuose vartotojams yra numatyti greičio ir duomenų kiekio apribojimai, leidžiantys sukontroliuoti vartotojų apetitą mobiliuoju internetu siųsti didesnius nei "paveža" tinklas duomenų kiekius.

„Tele2“ tuo tarpu, kaip įprasta, "šaknį knisa tyliai" :).

Kaip ten bebūtų, „Omnitel“ vilios 3,5G mobiliojo interneto vartotojus platesniu tinklu, o „Bitė“ - didesne teorine greitaveika. Tokia arši mobiliųjų operatorių konkurencija vartotojui tik į naudą - plečiasi galimybės naudotis spartesniu mobiliuoju internetu, didinami duomenų siuntimo greičiai, spartėja pažanga.

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą