2010-11-16

Tele2 ir Telenor Švedijoje pradėjo teikti 4G LTE interneto paslaugas - dabar laukiame Tele2 4G bandymų Lietuvoje


Švedai jau turi pasirinkimą. "Tele2" ir "Telenor" savo bendrame tinkle "Net4Mobility" pradėjo teikti komercines 4G LTE interneto paslaugas Stokholme, Geteborge, Malmėje ir Karlskrunoje. Beveik metais anksčiau tai padarė "TeliaSonera". Iki 2012 m. "Net4Mobility" 4G tinklas turėtų tapti prieinamu 99% Švedijos gyventojų.

Abiejų operatorių 4G interneto vartotojai naudodami "Huawei" 4G/3G USB modemą gali tikėtis iki 20Mbps-40Mbps greitaveikos "ypač palankiomis sąlygomis" ir maksimalaus 80Mbps greičio potencialo tinkle.

Kadangi Lietuvoje karts nuo karto taip pat kyla 4G LTE entuziazmo bangų, tai mums rūpi, kada šalia 4G WiMAX technologijos Marijos žemėje atsiras ir LTE? "Omnitel" 4G LTE bandymus jau atliko, tai pagal švedišką analogiją, Tele2 taip pat turėtų lietuviams pasigirti savo 4G interneto perspektyvomis. Taigi, lauksime bent testų ;). "Bitė" kurį laiką dar žada spausti kiek gali iš HSPA+.

O kol kas pasižiūrime, kiek švedų vartotojams kainuoja "Tele2" ir "Telenor" 4G paslaugos:

Tele2 4G - standartinės kainos: SEK 499 (apie 182 Lt) / mėn., USB modemas - SEK 1995 (apie 728 Lt). Jei pasirašoma 18 mėn. sutartis - mokestis apie 109 Lt / mėn. pirmus metus ir nemokamas modemas.

Telenor 4G - jei pasirašoma 24 mėn. sutartis, SEK 549 (apie 200 Lt) / mėn., pirmą pusmetį - nemokamai ir nemokamas modemas.

Apie TeliaSonera 4G kainas rašėme anksčiau.

Connectmezon įrašas.

3 komentarai:

  1. jonas22:49

    As manau tiek, Tele2 yra sudas Lietuvoje, to paties nelyginu su Skandinavijos valstybemis. Kol sitas dalykas atsiras Lietuvoje mes jau seneliu prieglaudose sedesim, kur internetas bus ne motais

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas23:38

    Jonai, žiūrėkim pozityviau. Lietuvoj operatoriai priversti labai konkuruoti, todėl bent vieno didesnis žingsnis į priekį tuoj pat sukelia šurmulį. Atsirado 4G - visi puolė neigti, Omnis pamatė, kad gali likti uodegoj, tai bent su "LTE testavimais" paskubėjo savo rinkodarinį kuoliuką įsikalti. Tada Bite "sugudravo" su 3G tobulinimu į "21.6 technologija" ir planais LTE testuoti 2011. Omniui vel reikia garbes, prasom - jau testuoja kiekvienam mieste atskirai. Tele2 prisideda gandais, kad LTE testuoja patyliukais. Taip, žiūrėk, kuris nors ir neištvers - paleis LTE investicijų džiną :) Vartotojui nuo to tik geriau. Kita vertus, dalinai esi teisus - tie patys skandinavų operatoriai puikiai supranta, kad turi reikalą Lietuvoj su varguoliais, tai verslo planai gal ir kitokie.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai jau tikrai. Kartais svetaines neužkraudavo ilgiau nei minutę. Dabar tai jau išspręsta :)

    AtsakytiPanaikinti