2011-06-01

Latvijoje LMT pradėjo teikti 4G LTE interneto paslaugas

Latvijos mobiliojo ryšio operatorius LMT („Latvijas Mobilais telefons“) paskutinę gegužės mėnesio dieną pradėjo komerciškai teikti 4G LTE paslaugas. Paslaugos teikiamos keliomis 4G LTE bazinėmis stotimis Jūrmaloje, o į kitus miestus tinklas bus palaipsniui plečiamas lygiagrečiai su 3G tinklu. LMT 4G tinkle naudojamas toks pat 1800 Mhz dažnis, kaip ir „Omnitel“ 4G tinkle.

4G internetas kompiuteryje LMT vartotojams siūlomas užsisakius planą, kainuojantį truputį daugiau nei 90 Lt. Deklaruojama iki 100 Mb/s greitaveika. Persiųstų duomenų kiekis - neribojamas. Teigiama, kad 4G LTE USB modemas „ZTE MF820“, veikiantis ir 3G bei 2G tinkluose, LMT vartotojams suteikiamas nemokamai, labiausiai tikėtina, kad su 24 mėn. sutartimi.

„ZTE MF820“ modemas, tikriausiai, toks pat, kaip „Omnitel“, tačiau prieš kelias dienas salone Vilniuje buvo teigiama, kad modemų pardavime dar nėra - vis dar laukiama, kol atvažiuos iš Kinijos.

LMT 3G interneto kainodaroje numatyti planai turi persiųstų duomenų kiekio limitus (2 ir 10 GB), kuriuos viršijus greitaveika apribojama iki tragiškų 16 Kb/s (praktiškai internetas - išjungiamas). Perkant papildomus GB, greitis laikinai - atstatomas. Tai įprastas „Teliasonera“ priklausančių operatorių stilius (jai priklauso apie 60% LMT akcijų). 4G interneto plane tokių ribojimų nėra, todėl latviai išvažiavę už 4G LTE tinklo ribų Jūrmaloje gali naudotis 3G arba 2G internetu be apribojimų, bet už 90 Lt :)

Connectmezon įrašas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą